Skip to main content

Herhalingscursus Lotus

80 uur klassikaal

Herhalingscursus: Diploma Lotus – Oranje Kruis

Wil je een herhalingscursus Lotus volgen? Dan is de Lotus cursus van Oranje Kruis een goede keuze! Lotus staat voor ‘Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers’ en heeft als doel om met opzet hulpverleners in opleiding en gediplomeerde hulpverleners dichter bij de praktijk te brengen. Op basis van het gedrag en de antwoorden van het lotus slachtoffer kan de EHBO’er de juiste diagnose stellen. Een lotus moet vele vormen van letsel kunnen uitbeelden, denk bijvoorbeeld aan botbreuken, shock, flauwte etc. Als dit op de juiste manier uitgebeeld word dan kan de EHBO’er een voorstelling maken van het ongeval, de situatie beoordelen en mogelijk het gevaar herkennen. Daarnaast zullen EHBO’er minder erg schrikken als ze veel bloed en grote wonden in het echt zien. Deze EHBO cursus is volledig klassikaal en zal verzorgt worden op onze locatie in Haarlem, Noord-Holland (in-house is op verzoek ook mogelijk). Verder zal de cursus verzorgd door een gecertificeerde instructeur met veel ervaring.

Deze Lotus cursus past bij jou als:

 • je een ongevalsslachtoffer natuurgetrouw wil kunnen uitbeelden
 • je een ongeval in scène wil kunnen zetten
 • je een ontwerp wilt kunnen maken van een ongevalsopgave voor het EHBO onderwijs, EHBO wedstrijden, en rampenoefeningen voor o.a. brandweer, EHBO examens.

Inhoud cursus Lotus
De onderdelen die in de cursus lotus aan bod komen, zijn:

 • Grimeren en acteren
    – voldoen aan de eisen voor het certificaat simulatieslachtoffer
 • Oorzaken en gevolgen van stoornissen en letsels
  – mogelijke oorzaken en gevolgen noemen van stoornissen en letsels die behandeld zijn tijdens de opleiding simulatieslachtoffer
 • Ontwerpen en ensceneren
  – ongevalstoedrachten ontwerpen en de daarbij behorende ongevalsituaties ensceneren die o.a.
  > overeenstemmen met de (mogelijke) werkelijkheid
  > geloofwaardig en herkenbaar zijn
  > door de hulpverlener (in opleiding) als (bijna) werkelijk worden       ervaren
  > de geleerde letsels en stoornissen tot gevolg kunnen hebben
  > situaties ontwerpen en ensceneren waarin acuut optredende stoornissen in de gezondheidstoestand is ontstaan
  > ontwerpen met de bijbehorende enscenering maken voor ongevalstoedrachten en situaties, ten behoeve van Eerste Hulp-oefenbijeenkomsten, wedstrijden, lessen enz
  > ongevallen in scène zetten
 • Uitbeelden van Slachtoffers
  – de verschijnselen van geleerde stoornissen en letsels op medisch, psychologisch en didactisch verantwoorde wijze uitbeelden in de ontworpen en geënsceneerde (ongevals-)situatie
  – rekening houden met de psychologische reacties van slachtoffers en hulpverleners

Goed om te weten
Je wordt goed voorbereid op het examen, dat door dezelfde instructeur wordt afgenomen. De cursus bestaat uit 10 dagen van 8 uur. Maatwerk is deels mogelijk, bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan specifieke situaties. Let op! Voor een cursus lotus heb je een volwaardig Eerste Hulp diploma nodig van Oranje Kruis.

Afronding en geldigheid
Bij een positief resultaat op het examen ontvang je een officieel certificaat en een pasje met daarop jouw naam. Dit certificaat is vervolgens 2 jaar geldig en kan verlengt worden indien tijdig een herhalingscursus wordt gevolgd. Ben je opzoek naar de volledige cursus? Ga dan naar onze pagina ‘Cursussen’.

EHBO cursus volgen, uitbreiden of verder specialiseren

Wil je jouw EHBO certificaat verder uitbreiden? Kijk dan eens op onze pagina’s: uitgebreide EHBO cursus, EHBO kinderen, EHBO sportongevallen, EHBO Wandelletsel, EHBO drank & drugs, Reanimatie en AED, Reanimatie kinderen, Emergency First Response, Levensreddend Handelen, EHBO Kraamzorg, Lotus cursus.

Lotus cursus lotus slachtoffer diploma opleiding

Specificaties

> Herhalingscursus: Diploma Lotus
> Aan: Volwassenen
> Cursus duur: 80 uur Klassikaal
> Volledig: Diploma Lotus (80 uur)
> Locatie: Haarlem of In-house
> Certificaat: Oranje Kruis
> Geldigheid: 2 jaar
> Prijs: €850,- excl. btw
> Mogelijkheden: werken als Lotus

Individuele inschrijving

Schrijf je nu in voor de cursus Lotus van Oranje Kruis. Binnen 1 dag zullen we je voorzien van alle cursus data op onze locatie in Haarlem.

Inschrijving - Cursus Lotus - Oranje Kruis - Haarlem - €850,-

Groepsinschrijving

Wil je liever in een besloten groep de cursus volgen? Dan kan dat tot 10 personen op onze locatie in Haarlem of  in-house tot 14 personen. Interesse? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen

Home » EHBO Cursussen » Herhalingscursus Lotus slachtoffer